![Vegetable Soup, Eggs En Cocotte with Spinach Vegetable Soup, Eggs En Cocotte with Spinach](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/154645.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g carrots, cut in pieces
- 300 g leeks, cut in pieces
- 200 g turnips, cut in pieces
- 100 g potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 800 g water
- 2 tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground black pepper, plus extra to taste
- 200 g fresh baby spinach
- 40 g butter, cut in pieces
- 100 g tomatoes, diced
- 8 eggs, chilled (see tip)
- 400 g white bread, toasted, cut in fingers
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Pea and Mint Soup (TM5)
20min
Carrot and Coriander Soup
25 Min
Vegetable Soup
35 min
Berry mousse
4 Std. 50 Min
Tomato Sauce
40 min
Mashed Potatoes
45 min
Potato Cakes
45 min
Butternut Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple and Pear Crumble
1 godz.
Green Goodness Soup
10 min
Steamed turbot and mixed vegetable parcels
1h 15 min
Salmon Fillets with Buckwheat and Asparagus
40 min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40 min