Vegetable Soup, Eggs En Cocotte with Spinach

Vegetable Soup, Eggs En Cocotte with Spinach

3.6 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
8 portions

Składniki

  • carrots cut in pieces
    400 g
  • leeks cut in pieces
    300 g
  • turnips cut in pieces
    200 g
  • potatoes cut in pieces (2 cm)
    100 g
  • water
    800 g
  • salt plus extra to taste
    2 tsp
  • ground black pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • fresh baby spinach
    200 g
    200 g fresh spinach leaves, roughly chopped
  • butter cut in pieces
    40 g
  • tomatoes diced
    100 g
  • eggs chilled (see tip)
    8
  • white bread toasted, cut in fingers
    400 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 279 kcal / 1169 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 34 g
Błonnik 5.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...