Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macadamia and Parmesan Biscuits
-
70
g Parmesan cheese, cut in pieces (3 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (3 cm) - 2 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 70 g macadamia nuts, roasted, salted
- 50 g unsalted butter, soft
- 100 g plain flour, plus extra for dusting
- ⅛ tsp ground black pepper, to taste
Broccoli and Blue Cheese Soup
-
50
g Cheddar cheese, cut in pieces (3 cm)
lub vegetarian hard cheese, cut in pieces (3 cm) - 250 g broccoli, cut in florets
- 300 g water
- 1 Tbsp vegetable stock paste (see tips)
- 300 g whole milk
- 1 Tbsp plain flour
-
50 - 60
g Stilton cheese, crumbled, to taste
lub blue cheese, crumbled, to taste - 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2429 kJ / 578 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 41.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
Alternatywne przepisy
Asparagus cream soup
30 Min
Broccoli and Stilton Soup
30 Min
Asparagus Stem Soup
55 Min
Raw Beetroot Soup
5 Min
Broccoli and stilton soup
30 Min
Green Goodness Soup
10 Min
Broccoli, Cauliflower and Courgette Soup, Tomatoes Stuffed with Tuna and Leeks, and Tomato Rice
45 Min
Carrot, Orange and Ginger Soup
25 Min
Carrot and Ginger Soup
5 Min
Roasted Cauliflower Soup with Chilli and Garlic Oil
1 godz. 20 min
Horseradish and Chickpea Dip
10 Min
Cauliflower Cheese Soup
30 Min