Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Paté
- 5 - 10 g fresh horseradish, peeled
- 125 g cream cheese
- 100 g crème fraîche
- 360 g smoked mackerel fillets, skinned and checked for bones
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- lemon juice, to taste
Topping
- 150 g unsalted butter, diced
- 15 g horseradish relish, hot
- 2 Tbsp fresh flat-leaf parsley, leaves only, chopped
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3032 kJ / 734 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 71 g
Alternatywne przepisy
Curried Parsnip Soup
30min
Celeriac and Apple Soup
55 min
Rhubarb Fool
1 Std. 10 Min
Bread Sauce
1 Std. 25 Min
Broccoli and stilton soup
30min
Rhubarb Crumble
55 min
Brandy Butter
10 Min
Smoked Mackerel Watercress Dip
5 Min
Watercress Soup
25 Min
Gooseberry and Ginger Biscuit Layers
25 Min
Lemon Posset
2h 40min
Spiced Red Cabbage
1 Std. 10 Min