Urządzenia i Akcesoria
Placki dyniowe z ricottą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk
Składniki
-
¾ łyżeczki nasion kolendry
-
¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
-
400 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
2 jajka
-
80 g sera ricotta podzielonego na kawałki
-
20 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do smażenia
-
20 g syropu klonowego plus dodatkowa ilość do podania
-
100 g mąki pszennej100 g mąki orkiszowej
-
1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
jogurt naturalny ilość do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
247.9 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
367.1 kJ /
87.7 kcal
Tłuszcz
3.9 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
10.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
LEKKO I ZDROWO
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasteczka dyniowo-imbirowe
2 godz.
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Placki z marchewki z dipem oscypkowym
1 godz.
Placki dyniowe z parmezanem
45 min
Dyniowe bułeczki śniadaniowe
1 godz. 50 min
Placki z cukinii i kukurydzy z domową ricottą
1 godz. 10 min
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
45 min
Placki cukiniowe z dipem bazyliowym
35 min
Placki z dyni i kurczaka
40 min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1 godz. 10 min
Drożdżowe ciasto dyniowe
2 godz. 15 min
Ciasto czekoladowo-dyniowe na mące gryczanej
2 godz.