Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ¾ łyżeczki nasion kolendry
- ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
- 400 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 2 jajka
- 80 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
- 20 g oleju kokosowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
- 20 g syropu klonowego, plus dodatkowa ilość do podania
-
100
g mąki orkiszowej
lub 100 g mąki pszennej - 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- jogurt naturalny, ilość do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 367.1 kJ / 87.7 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 3.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 247.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki jaglane z jabłkami
30min
Placki z batatów i cukinii z dipem z nerkowców
40min
Placki warzywne z botwinką
30min
Wytrawne placki dyniowe z musem malinowym
45min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2h
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35 Min
Placki z dyni i kurczaka
40min
Zupa dyniowo-marchewkowa
50min
Gofry dyniowe z rzodkiewkową salsą
1h 10min
Placki dyniowe z parmezanem
45min
Tarta z dynią
1h 40min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1h