Placki dyniowe z ricottą

Placki dyniowe z ricottą

3.9 143 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
12 sztuk

Składniki

  • ¾ łyżeczki nasion kolendry
  • ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 400 g dyni Hokkaido bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 2 jajka
  • 80 g sera ricotta podzielonego na kawałki
  • 20 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 20 g syropu klonowego plus dodatkowa ilość do podania
  • 100 g mąki orkiszowej
    100 g mąki pszennej
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • jogurt naturalny ilość do podania

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 247.9 mg
Białko 3.4 g
Kalorie 367.1 kJ / 87.7 kcal
Tłuszcz 3.9 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 10.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...