Placki dyniowe z ricottą
TM6 TM5

Placki dyniowe z ricottą

4.0 (135 ocen)

Składniki

  • ¾ łyżeczki nasion kolendry
  • ¾ łyżeczki cynamonu, mielonego
  • 400 g dyni Hokkaido, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 2 jajka
  • 80 g sera ricotta, podzielonego na kawałki
  • 20 g oleju kokosowego, plus dodatkowa ilość do smażenia
  • 20 g syropu klonowego, plus dodatkowa ilość do podania
  • 100 g mąki orkiszowej
    lub 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • jogurt naturalny, ilość do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
367.1 kJ / 87.7 kcal
Białko
3.4 g
Węglowodany
10.8 g
Tłuszcz
3.9 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Błonnik
1.1 g
Sód
247.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy