Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 200 g de pommes de terre, coupées en morceaux
- 800 g de pois mange-tout
- 1 c. à café de sel fin, non raffiné de préférence
- 1 avocat bien mûr, de taille moyenne
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 458 kJ / 109 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Purée de petits pois
30min
Purée de pommes de terre et de légumes
45min
Filets de colin, purée de haricots plats
35min
Cabillaud à la vapeur de foin de Crau, petits légumes fraîcheur (Demi-finale Thermostars 2017 - Zone 6)
2 godz.
Gratin de chou-fleur sans gluten
1 godz. 10 min
Pizzettes au fromage
1 godz. 35 min
Soufflé aux artichauts
50min
Soupe de carotte au tofu soyeux et graines germées
35min
Purée de chou à la châtaigne
25min
Mini-crêpes de potiron au guacamole
50min
Crêpes sans lactose à la confiture
1 godz.
Purée de pommes de terre-betterave
45min