Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2000 g de moules fraîches, préalablement nettoyées (moules de bouchot)
- 2 échalotes
- 2 oignons nouveaux
- 15 g de gingembre frais
- 250 g de vin blanc sec
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 434 kJ / 103 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Moules à l'escabèche
24h
Salade de rouget
1h 30min
Moules au citron
40min
Moules à la bretonne
55min
Filets de rouget sauce safranée
45 min
Merlu à la galicienne
45 min
Moules à la basquaise
55min
Moules à la provençale
35min
Moules à l'espagnole
50 min
Moules au curry
40min
Moules à la crème et au vin blanc
45 min
Moules marinières
30min