Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'asperges vertes
- 200 g de courgettes, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de crème de soja
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 631 kJ / 152 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55min
Bouillon d'asperge vitaminé
15min
Velouté d'asperges vertes aux pignons pimentés
1h 10min
Soupe asperge citron
55min
Velouté de champignons et chantilly au foie gras
45 min
Velouté d'asperges noisetté
1h 5 min
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3h 35min
Crème d'asperges et fromage de chèvre
35min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30 min
Velouté de potiron aux saint-jacques
40min
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40min