Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g d'asperges vertes
- 200 g de courgettes, coupées en morceaux
- 500 g d'eau
- 1 c. à café de sel fin, non raffiné de préférence, à ajuster en fonction des goûts
- 6 jaunes d'œufs
- 100 g de crème de soja
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 631 kJ / 152 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème d'asperges et fromage de chèvre
35min
Crème d'asperge au parmesan et jaune d'œuf confit
45 Min
Velouté d'asperges noisetté
1hod. 5min
Soupe asperge citron
55 Min
Bouillon d'asperge vitaminé
15 Min
Soupe d'asperges et brochette de saumon
35min
Velouté de chou-fleur truffé et fourme d'Ambert
35min
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3h 35min
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 Min
Velouté d'asperge au cerfeuil
30min
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40 min
Soupe de cresson aux œufs mollets
25 Min