Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g d'oignon nouveau, avec la tige
- 10 g de beurre doux
- 500 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes
- 10 g de cerfeuil frais
- 500 g d'asperges vertes, coupées en tronçons
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- 200 g de crème liquide légère
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 442 kJ / 106 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de tomate aux copeaux de jambon de Bayonne
35min
Potage au poireau
30min
Velouté d'endives aux noix de saint-jacques
55 min
Crème de chou-fleur
40min
Soupe asperge citron
55 min
Velouté d'asperges noisetté
1 godz. 5 min
Velouté d'asperges blanches et cerfeuil
3 Std. 35 Min
Crème d'asperges et fromage de chèvre
35min
Velouté d'asperges et tuiles de fromage
40min
Velouté d'endive
35min
Velouté d'asperge
30min
Velouté de cresson à l'ail
1 Std.