Gâteau chocolat-abricot

Gâteau chocolat-abricot

3.9 37 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
8 parts

Składniki

Le biscuit
  • 150 g de sucre en poudre
  • 150 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 120 g de beurre doux et un peu pour le moule
  • 6 œufs
  • 100 g de farine de blé et un peu pour le moule
La garniture
  • 250 g d'abricots secs dénoyautés
  • 100 g d'eau tiède
Le glaçage
  • 150 g de chocolat noir détaillé en morceaux
  • 100 g de crème liquide 35% m.g.

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 603 kcal / 2525 kJ
Białko 10.9 g
Tłuszcz 38.1 g
Węglowodany 52.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...