Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 150 g de sucre en poudre
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 120 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 6 œufs
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
La garniture
- 250 g d'abricots secs dénoyautés
- 100 g d'eau tiède
Le glaçage
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2525 kJ / 603 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
Alternatywne przepisy
Cake aux pêches caramélisées
1 Std. 25 Min
Gâteau aux clémentines
3小时 15 分钟
Gâteau tout chocolat
5 Std. 45 Min
Gratin aux fruits rouges
20min
Charlotte au pain de mie
2 Std. 30 Min
Gâteau meringué aux fruits rouges
50 Min
Gâteau aux fruits
55 Min
Gâteau crousti-fondant mangue-chocolat
3 Std. 45 Min
Gâteau tout citron
55 Min
Gâteau aux framboises et pêches
5 Std.
Cake à l'ananas
55 Min
Fraisiers façon tiramisu
12小时 30 分钟