Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 150 g de sucre en poudre
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 120 g de beurre doux, et un peu pour le moule
- 6 œufs
- 100 g de farine de blé, et un peu pour le moule
La garniture
- 250 g d'abricots secs dénoyautés
- 100 g d'eau tiède
Le glaçage
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 100 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2525 kJ / 603 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 52.3 g
- Tłuszcz
- 38.1 g
Alternatywne przepisy
Gâteau à l'orange et nappage au chocolat
1h 15 min
Gâteau au chocolat aux cerises
2j 15 menit
Gâteau aux clémentines
3 Std. 15 Min
Moelleux à la clémentine
1 Std. 40 Min
Charlotte chocolat-banane
24 godz.
Gâteau un peu forêt-noire
45 min
Gâteau meringué aux fruits rouges
50 min
Cake chocolat-poire
1h
Moelleux à la clémentine
50 min
Gâteau aux pêches
55 min
Gâteau pomme-raisin
1h 15 min
Quatre-quarts aux poires
55 min