Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 œufs, blancs et jaunes séparés
- 100 g de sucre en poudre
- 250 g de mascarpone
- 2 c. à café d'extrait de vanille liquide
- 1 meringue (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 431 kJ / 103 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 13.5 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3 Std. 20 Min
Glace indienne saveur pistache, rose et cardamome (Kulfi)
12h 45 min
Sorbet miel, raisins et thym
24h 30min
Sorbet à l'orange
12 Std.
Liqueur kiba
30 dk
Glace à la pistache
12 Std.
Crème à la pâte de speculoos
2 godz. 40 min
Crème au lait de coco
15 Min
Moutarde à la figue
1sa
Soufflé glacé comme un Irish coffee
3 Std. 45 Min
Moelleux au mascarpone et caramel
35 Min
Glace au café
12 Std.