Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine aux sept céréales
- 2 c. à café de sel
- farine aux sept céréales, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 712.2 kJ / 170.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Baguette tradi'graines
3 Std. 30 Min
Pain aux noix
3u. 15min
Pain au sarrasin et au blé semi-complet
4h
Baguette tradition et baguette épi
5h 15 min
Pain de campagne
4h
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain aux graines
5h
Pain aux fruits secs
3h 45min
Pain de mie aux graines
6 Std.
Pain aux noisettes
3u. 15min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15 min.
Pain aux céréales
3 Std. 30 Min