Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine aux sept céréales
- 2 c. à café de sel
- farine aux sept céréales, pour le plan de travail
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 712.2 kJ / 170.4 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 33.7 g
- Tłuszcz
- 1.5 g
- Błonnik
- 3.2 g
Alternatywne przepisy
Petits pains au muesli
1 Std. 40 Min
Pain hérisson au pesto de tomates
16 godz.
Muffins ciboulette-jambon fumé
45min
Pretzels
1 Std. 15 Min
Pain nordique
1h
Paniers feuilletés olive-parmesan
40min
Pain curry-carotte
1h 5min
Smacafam
55 min
Brioche légère au fromage blanc
4h
Croquettes de jambon aux herbes
50 min
Pâte à tartiner au pain d'épices
15min
Baguette tradi'graines
3 Std. 30 Min