Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte à macaron
- 10 g de beurre
- 10 g de farine de blé
- 205 g de sucre en poudre
- 95 g d'amandes en poudre
- 75 g de blanc d'œuf
La garniture crème vanillée-fraise
- 110 g de sucre en poudre
- 15 g de sucre vanillé maison
- 1 citron jaune non traité, le zeste seulement
- 340 g de mascarpone
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1000 g de fraises
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2331 kJ / 557.7 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 31.7 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dacquoise aux framboises
2h
Patience aux fruits d'été
13 Std.
Cheesecake abricot-basilic de Claudine
4h
Tarte aux fraises
4h
Sablés aux fraises
1h
Tiramisu fraise rhubarbe
2 godz. 35 min
Tartelette aux fruits rouges
1h
Fraisiers façon tiramisu
12sa 30 dk
Entremets aux fraises de Plougastel
5h
Tartelettes pistache-framboise
50min
Tiramisu framboises-fraises
3 Std.
Charlotte mangue-Passion
5h