Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de graines de céréales (sésame, pavot, lin, millet...)
- 395 g d'eau
- 500 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 10 g de sel
- 10 g de levure boulangère fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1612.1 kJ / 380.8 kcal
- Białko
- 12.5 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Błonnik
- 8.8 g
Alternatywne przepisy
Pains au maïs
3h 20 min
Pain aux noix
3 godz. 15 min
Baguette viennoise
4h 25min
Baguette express
2 godz. 35 min
Pain de campagne
4 godz.
Pain complet
5h
Pain de mie moelleux
3h 25 min
Pain de mie
3h 20 min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15min
Pain complet rapide
1 godz. 20 min
Pain aux graines
5h
Baguette tradition et baguette épi
5 Std. 15 Min