Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 175 g de sucre en poudre
- 65 g de poudre d'amande
- 65 g de noisettes en poudre
- 50 g de farine de blé
- 70 g de lait
- 320 g de blancs d'œufs (10 œufs env.)
La crème au praliné
- 4 jaunes d'œufs
- 20 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre pommade
- 65 g de pralin maison (voir "Conseil(s)")
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1693.5 kJ / 406.1 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 53.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tiramisu aux deux chocolats et framboises
12 godz. 30 min
Croustillant poire-chocolat
1h 10min
Tajine de lapin aux fruits secs
1h 25min
Tiramisu sans cuisson
4 godz.
Petits flans pâtissiers
3h
Cannelés au pamplemousse
12h
Brioche aux oranges confites et ganache au chocolat
4 godz. 15 min
Axoa d'agneau
55min
Verrine mocaccino et caramel
45 min
Merveilleux au chocolat
2h 45min
Charlotte au café façon tiramisu
12 Std. 45 Min
Crème catalane
4h 25min