Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le biscuit
- 175 g de sucre en poudre
- 65 g de poudre d'amande
- 65 g de noisettes en poudre
- 50 g de farine de blé
- 70 g de lait
- 320 g de blancs d'œufs (10 œufs env.)
La crème au praliné
- 4 jaunes d'œufs
- 20 g d'eau
- 200 g de sucre en poudre
- 200 g de beurre pommade
- 65 g de pralin maison (voir "Conseil(s)")
- 20 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1693.5 kJ / 406.1 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 39.9 g
- Tłuszcz
- 23.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 53.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasteras aux pommes
25 Min
Le vendômois
5h
Crèmes brûlées à la crème de marrons
3h 20min
Chocolat chaud au caramel et au whisky
25 Min
Délice d'été pêche-abricot
4u.
Roulé de speculoos au chocolat
2h 50min
Cassata (gâteau sicilien)
5h
Crème d'amande
10 Min
Cupcakes pommes et caramel
40min
Babas au rhum et fruits rouges
4u.
Mille-feuille classique à la vanille
7h 10 min
Gâteau mousse au praliné
13h