![Warm cabbage dish Warm cabbage dish](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1C393079-96E4-41CE-8790-FF059E90A6FD/Derivates/5512A6DA-0BBF-4FAA-A4AF-9BC56DEA9E19.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g carrot, cut into pieces (3 cm)
- 500 g white cabbage, cut into pieces (4-5 cm)
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 200 g water
- 30 g salted butter
- 1 tbsp plain flour
- 2 tbsp lemon juice
- 4 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 pinch sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 451 kJ / 107 kcal
- Białko
- 2.7 g
- Węglowodany
- 7.9 g
- Tłuszcz
- 6.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 335 mg
Alternatywne przepisy
Pork and apple cider stew
1 Std. 40 Min
Cauliflower gratin
1hod.
Ratatouille
40min
Grated Cabbage
5min
Cabbage soup
50min
Asparagus and pea omelette
20 Min
Potatoes and green beans with parsley pesto
35 min
Crunchy carrot salad
10 Min
Ukrainian borscht
35 min
Warm beetroot dish
50min
Cauliflower, broccoli and blue cheese gratin
1hod.
Zucchini soup
25 Min