Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g shelled unsalted pistachio nuts
- 2 lemons, rind peeled into long thin strips, no white pith
- 280 g caster sugar
- 80 g freshly squeezed lemon juice (approx. 2 lemons)
- 6 eggs
- 220 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra to grease
- 100 g plain flour
- 1 tsp baking powder
- 1 pinch sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1510.9 kJ / 361.1 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 76.8 mg
Alternatywne przepisy
Strawberry and ginger spritz mocktail
15min
Chunky vegetable barley soup with seed pesto bread twist
1h 40min
Rhubarb, orange and almond Cake
1h 30min
Smoky bean and tomato bowl (Diabetes, TM6)
30min
Cardamom and lime syrup cake
1h 35 min
Raspberry crumble bars
40min
Little sticky date puddings with salted toffee sauce
50min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30min
Honey cake
49h 30min
Grab 'n' go muesli bites (Diabetes)
25 min
Spiced roast cauliflower and whipped feta (Diabetes)
55min
Freeform basic bread
1h 35 min