Urządzenia i Akcesoria
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
10 portions
Składniki
French chicken liver pâté
-
onion (approx. ½ onion)80 g
-
garlic clove1
-
unsalted butter cut into pieces150 g
-
chicken livers trimmed250 g
-
Port or Madeira wine60 g
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
fresh rosemary leaves only1 sprig
-
sea salt1 - 2 pinches
-
ground black pepper1 pinch
Port Jelly
-
gold strength gelatine leaf1
-
ice cold water to soak
-
Port or Madeira wine100 g
-
bread of choice, to serve
-
cornichons to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
39 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
701.2 kJ /
167.6 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
3.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50 min
Olive Spread
5 min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10 min
Tarte flambee with onions (Thermomix® Cutter)
Brak ocen
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Polenta
25 min
Whipped egg whites
10 min
Brutti ma buoni
4 godz. 40 min
Roasted fennel dip
35 min
White bean purée and anchovy on crostini
45 min
Brandy Chicken Liver Pâté
3 godz. 25 min
Tapenade
10 min