Wersje kompatybilne
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
French chicken liver pâté
- 80 g onion (approx. ½ onion)
- 1 garlic clove
- 150 g unsalted butter, cut into pieces
- 250 g chicken livers, trimmed
- 60 g Port or Madeira wine
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 pinch ground black pepper
Port Jelly
- 1 gold strength gelatine leaf
- ice cold water, to soak
- 100 g Port or Madeira wine
- bread of choice, to serve
- cornichons, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 701.2 kJ / 167.6 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 39 mg
Alternatywne przepisy
Chicken liver pâté
2 godz. 20 min
Chicken and port pâté
1 godz. 30 min
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2 godz. 20 min
Gougère puffs with salmon mousse
25u. 35min
Rhubarb, orange and almond Cake
1 godz. 30 min
Classic zabaglione
15 Min
Duck confit with lentil & orange salad
15 Std. 40 Min
Tomato and olive tapenade mini bruschette
20min
Brandy Chicken Liver Pâté
3h 25 min
Sunny gazpacho
25min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Perfect steak with sauce Bernaise
35min