![Torta salata con verdure di stagione Torta salata con verdure di stagione](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/61FFEAD8-4F99-4E6E-AD79-9BCF77B88D3D/Derivates/69105B5F-C9DE-4211-87DC-0E5045181FCD.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di farina di farro integrale
- 2 cucchiaini di sale
- 1 rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati e asciugati
- 1 rametto di timo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 60 g di farina tipo 00
- 180 g di olio extravergine di oliva
- 720 g di acqua
- 150 g di patate novelle piccole, a fette (1-2 cm di spessore)
- 50 g di porri a rondelle
- 100 g di fave fresche sgusciate
- 320 g di tofu naturale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- 100 g di barbabietola rossa cotta a pezzi (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2150 kJ / 514 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 38.8 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di zucchine (vegan)
1h 50min
Erbazzone (vegan)
2h 20 min
Torta di riso basmati gratinata
1 Std. 5 Min
Riso in torta verde
1h 30min
Torta salata spinaci e pomodori (vegan)
1h 30min
Torta salata di bietole
1 Std.
Crostata di carciofi e olive (vegan)
1 Std. 15 Min
Strudel verza e porri (vegan)
2h
Frittata di verdure
1 Std. 10 Min
"Frittata" di cipolle al forno (vegan)
1 Std. 10 Min
Lasagne alle verdure (vegan)
2h
Torta salata ai porri e cumino nero
1 Std. 20 Min