Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di ricotta fresca, sgocciolata dal siero
- 100 g di Gorgonzola dolce, a pezzi
- 50 g di latte
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 2 pizzichi di foglie di salvia secca tritata
- 2 - 4 pere Abate tagliate in ottavi (vedere consigli)
- 1 cucchiaino colmo di miele di castagno
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse di ricotta a Varoma
35min
Carpaccio di melanzane
45min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min
Biscotti scozzesi
1h 5min
Cheesecake al forno con fagiolini
2h
Budini aromatici al pomodoro
1h 10min
Mousse di carote e sedano
40min
Grissini al formaggio
1h
Palline al prosciutto
1h 30min
Bicchierini capresi
30min
Torta salata al tonno e ciliegini
1h 30min
Salsa di cipolle al balsamico
35min