Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 capesante, noci (parte bianca) e coralli (parte arancione), pulite e lavate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 5 arance
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Finocchi e gamberi allo zafferano
35 Min
Branzino alle erbe aromatiche con salsa all'arancia
1h 10 min
Polpo con purea di ceci al rosmarino
1h
Capesante al pepe rosa con purè verde
50min
Coda di rospo alle acciughe e limone
25min
Insalata di scampi esotica in vasetto
30 Min
Risotto ai frutti della passione con scampi
1 Std. 30 Min
Pesce spada alla vaniglia e pepe rosa
55 Min
Bruschetta terra e mare al piccante
35 Min
Polpo arrosto con avocado, anguria e aceto al lampone (di Mirko Ronzoni)
1h 10 min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 Min
Moscardini al limone
30 Min