![Capesante al profumo di arancia Capesante al profumo di arancia](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/241412.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 16 capesante, noci (parte bianca) e coralli (parte arancione), pulite e lavate
- 800 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 5 arance
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 937 kJ / 224 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di pesce esotica
30min
Uova di quaglia in gelatina alle erbe
Brak ocen
Capesante gratinate
30min
Champignon ripieni con gamberi su crema di curcuma
50 Min
Gamberi e ananas al lime e pepe rosa
40min
Sformatini di asparagi
45 min
Antipasto di funghi e capesante
35 Min
Dentice agli agrumi
45 min
Capesante in crosta di pistacchi
30min
Catalana di pesce e verdure
1 Std. 30 Min
Polpo in bottiglia
9 Std. 10 Min
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15min