![Focaccine al farro ripiene (senza lievito) Focaccine al farro ripiene (senza lievito)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FEEAA67E-3EAF-4A36-9DC2-9C907B347B34/Derivates/528994F8-5E3C-4FFA-A7E4-F9C14857C67B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 160 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina di farro integrale
- 1 cucchiaino di sale + q.b. per condire
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di pepe macinato (opcjonalnie)
- 100 g di prosciutto cotto a fette
-
100
g di Taleggio a dadini (2x2 cm)
lub 100 g di scamorza a dadini (2x2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Pane integrale in cassetta
4h
Mini hamburger veloci
50 Min
Crostini di pane integrale con crema al caprino, capperi e pinoli
3h
Focaccia al farro farcita
3 Std. 45 Min
Biscotti integrali al miele
50 Min
Spighette al kamut
3 Std. 55 Min
Biscotti integrali alla vaniglia
1h 50min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4h
Pizza alla farina di farro
2 Std. 10 Min
Crackers integrali al rosmarino
2 Std. 40 Min
Pizza alle tre farine
1 Std. 55 Min