Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di asparagi privati della parte legnosa e lessati al dente (800 g se da mondare)
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di zucchine a rondelle (1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 150 g di ricotta, scolata dal siero
- 1 uovo
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 632.7 kJ / 151.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 135.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di verdure
50min
Flan al salmone affumicato
45min
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35 Min
Sformatini di verza e mortadella
1 Std. 30 Min
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Involtini di spada al basilico
15 Min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45min
Tortino di zucchine con pesto di basilico e limone
1 godz. 20 min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1h
Tortini di zucca
1 godz. 20 min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45min