![Sformatini di asparagi Sformatini di asparagi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24C098BC-DD18-4DB3-A125-25D8E36A0AA4/Derivates/2D5D366D-E293-4BDB-98CB-DF4C17AF79DA.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di asparagi privati della parte legnosa e lessati al dente (800 g se da mondare)
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
- 1 scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di zucchine a rondelle (1 cm)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 150 g di ricotta, scolata dal siero
- 1 uovo
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 632.7 kJ / 151.2 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 135.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1 godz.
Tortino di uova e quartirolo con spinaci
40 мин.
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45 min
Budini aromatici al pomodoro
1 godz. 10 min
Sformatini di verdure
50 мин.
Sformatini di finocchi
1ч. 30 мин.
Flan al salmone affumicato
45 min
Flan di cavolfiore
45 min
Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
35 min
Pesce finto
7 godz. 5 min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 min