![Scarcella di pasqua ripiena Scarcella di pasqua ripiena](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/747973CD-9BCD-4FDB-B292-F9174D1A8C1E/Derivates/022392C5-84FE-47CF-B111-BE664950C036.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di mandorle
- 200 g di mandorle pelate
- 200 g zucchero
-
50
g di limoncello
lub 50 g di liquore Strega
Pasta frolla
- 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 200 g di zucchero
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 3 uova
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 bustina di zucchero vanigliato
-
150
g di confettura di ciliegie
lub 100 g di confettura di amarene
Glassa per copertura
- 400 g di zucchero
- 2 albumi a temperatura ambiente
- 6 gocce di limone
- 1 - 2 cucchiai di codette colorate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2590 kJ / 619 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 104.7 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Calzone pugliese alle cipolle
2h 30min
Pucce
7h
Bocconotto
2 Std.
Tarallucci alla confettura di uva
2 Std.
Cartellate
1 godz. 5 min
Pasticcio altamurano
3h 30min
Pasta di mandorle
1 godz. 30 min
Pettole pugliesi
3h
Minestra di fave con cicoria
50 min
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3hod. 20min
Focaccia barese
2 godz. 55 min