Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di mandorle
- 200 g di mandorle pelate
- 200 g zucchero
-
50
g di limoncello
lub 50 g di liquore Strega
Pasta frolla
- 500 g di farina tipo 00 + q.b. per infarinare
- 200 g di zucchero
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 3 uova
- ½ bustina di lievito in polvere per dolci
- 1 bustina di zucchero vanigliato
-
150
g di confettura di ciliegie
lub 100 g di confettura di amarene
Glassa per copertura
- 400 g di zucchero
- 2 albumi a temperatura ambiente
- 6 gocce di limone
- 1 - 2 cucchiai di codette colorate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 2590 kJ / 619 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 104.7 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Cartellate
1 godz. 5 min
Pasta di mandorle
1sa 30 dk
Minestra di fave con cicoria
50 dk
Sasanelli gravinesi
45 dk
Mostaccioli al mosto cotto
1sa
Taralli dolci speziati
55min
Pasticciotti leccesi
1sa 15 dk
Mille infranti in brodo
9 Std. 50 Min
Calzone pugliese alle cipolle
2 Std. 30 Min
Pasticcio altamurano
3h 30min
Focaccia barese
2h 55 min
Pettole pugliesi
3h