Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 75 g di burro a pezzi
- 750 g di latte intero
- 330 g di farina tipo 00
- 4 uova (da 60 g)
- 30 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
Crema al caffè e mascarpone
- 200 g di zucchero
- 500 g di panna (min. 30% di grassi)
- 700 g di mascarpone
- 60 g di caffè espresso freddo
Terminare la preparazione
- cacao amaro in polvere, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2954 kJ / 706 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 46.2 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Torta al cioccolato con profiteroles
21 Std.
Pan di Spagna
1h
Torta di ciliegie
1 Std. 30 Min
Whoopie al caffè
2 godz.
Tortina arancia e cioccolatini
2 Std. 30 Min
Torta ricotta e pistacchio
8 godz.
Naked cake al cioccolato
4 Std.
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2 godz. 35 min
Torta Diplomatica
3 godz.
Torta Red velvet
3 godz.
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Torta foresta nera
3 godz.