![Cartucce napoletane Cartucce napoletane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/286c0e97-2c67-4c2a-9924-1809e5c1af6d/Derivates/68e28597-7a58-4443-8060-31858fe69e0a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di mandorle pelate
- 105 g di zucchero
- 10 g di acqua
- 80 g di burro a temperatura ambiente, a tocchetti
- 1 cucchiaino di essenza di mandorla
- 1 uovo
- 80 g di farina tipo 00
- 40 g di fecola di patate
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 407.5 kJ / 97.4 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 4.4 mg
Alternatywne przepisy
Pasta choux
2 Std.
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.
Taralli sugna e pepe
4 Std.
Roccocò
2 Std.
Torrone napoletano
4 Std.
Pastiera napoletana
15h
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Torta caprese
1h 25 min
Casatiello sugna e pepe
2h 30 min
Chiffon cake al limone
1 Std. 30 Min
Torta Babà napoletana
8 Std.