![Crispedduzzi calabresi Crispedduzzi calabresi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B00EF546-5446-4B1F-8EE0-62E4720AB656/Derivates/D3BE51D2-B3AE-4223-8E5F-7C4CAF24941C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crispedduzzi
- 500 g di latte intero
- 25 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 0
- 1 pizzico di sale
- olio di arachidi q.b. per friggere
Ripieno
- 400 g di ricotta di pecora, ben scolata dal siero
- 150 g di zucchero
- 1 pizzico di cannella in polvere
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- zucchero a velo q.b. per spolverizzare
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 912 kJ / 218 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cassatelle pasquali
2 Std. 50 Min
Corona di pane con il sesamo
15h 30min
Pane calabrese con farina di mais e fiori di sambuco
3h
Torta all'arancia e crema tropicale
2klst 35 min
Zuppa di fave
50 min
Vastedda cu sammucu di Troina
2 Std. 30 Min
Arancini ai frutti di mare
2 Std.
Sfinci siciliani salati
3h 30 min
Maccheroni al ferretto con ragù calabrese
2 Std. 50 Min
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 Std. 5 Min
Brioche col tuppo
3h 30 min
Brioches siciliane
3h 15min