Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 250 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di sale
- 25 g di burro
- 100 g di acqua
Crema di ricotta
- 1 pezzo di scorza di limone, (senza la parte bianca)
- 1 pezzo di scorza di arancia, (senza la parte bianca)
- 30 g di zucchero
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
Crema al Rum
- 30 g di ricotta fresca, ben scolata
- 30 g di zucchero
- 15 g di Rum
- 5 g di uvetta
- 5 g di pinoli
Terminare la preparazione
- 3 cucchiai di gocce di cioccolato
- 2 pizzichi di peperoncino in polvere
- olio di semi di arachide q.b.
- zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 658 kJ / 157 kcal
- Białko
- 1.3 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1sa 35 dk
Cassatelle pasquali
2h 50min
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4h 45min
Castagnole
1h 20min
Bignè lumachine
Brak ocen
Tagliatelle al vino con ragù di pecora
25 godz. 55 min
Torta soffice all'arancia
2 Std.
Ravioli di ricotta
1sa 35 dk
Cannoli siciliani (alla maniera de i Soprano)
1 godz. 5 min
Ciambelle di Carnevale
4 Std. 5 Min
Ciambellone con crema all'arancia
55 min
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1h 40min