Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ravioli
- 180 g di acqua
- 450 g di farina di semola di grano duro
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 500 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
- 30 g di zucchero
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Olive all'ascolana
55min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1sa 20 dk
Ravioli di ricotta
2 Std.
Ravioli ai carciofi e pancetta
1sa 20 dk
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Cannelloni di carne con sugo alle verdure
1 godz. 5 min
Calzoncelli melfitani
1 Std. 40 Min
Pasta fresca (vegan)
1 Std. 10 Min
Ravioli tricolore
1 godz. 45 min
Pasta fresca tipo Trofie
30 Min
Ravioli con ripieno di carne
1 Std. 40 Min
Pasta fresca senza uova
1 Std. 35 Min