![Ravioli lucani Ravioli lucani](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35918bb9-e070-4f85-b638-ecb313f6f7ac/Derivates/322563d9-06c7-498d-8707-cff64c1d9ad2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ravioli
- 180 g di acqua
- 450 g di farina di semola di grano duro
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 500 g di ricotta fresca ben scolata dal siero
- 30 g di zucchero
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di cannella in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1770 kJ / 423 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 66.7 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta fresca senza uova
1 godz. 35 min
Ravioli con ripieno di carne
1h 40min
Ravioli di ricotta al sugo di agnello
1h 20min
Calzoncelli melfitani
1h 40min
Ravioli di ricotta
1 godz. 35 min
Ravioli di ricotta
2h
Pasta fresca tipo Trofie
30min
Tacchino del Ringraziamento
55h
Pardulas
8 Std. 40 Min
Pasta fresca al cacao
1ч. 10 мин.
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Pasta fresca (vegan)
1ч. 10 мин.