Paris Brest

Paris Brest

3.8 29 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
12 porzioni

Składniki

Anello di pasta choux
  • 250 g di acqua
  • 100 g di burro morbido a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 150 g di farina tipo 00
  • 4 uova (da 60 g)
Crema diplomatica
  • 300 g di latte intero
  • 3 tuorli
  • 80 g di zucchero
  • 30 g di frumina
  • ½ stecca di vaniglia i semini estratti
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 20 g di zucchero a velo
Terminare la preparazione
  • fragole pulite e a fettine, a piacere
  • zucchero a velo q.b.

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 275 kcal / 1151 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 24.4 g
Błonnik 0.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...