Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Anello di pasta choux
- 250 g di acqua
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova (da 60 g)
Crema diplomatica
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 80 g di zucchero
- 30 g di frumina
- ½ stecca di vaniglia, i semini estratti
- 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 20 g di zucchero a velo
Terminare la preparazione
- fragole, pulite e a fettine, a piacere
- zucchero a velo q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1151 kJ / 275 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 24.4 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Struffoli
1h
Pastiera
15h
Glassa di zucchero
10 min.
Pasta choux
2h
Pasta Choux
2h
Pasta choux al cacao
1h 10 min.
Dessert di Capodanno alla melagrana
1h
Cupolette al limone
9 godz.
Sfogliatelle frolle
2h 30min
Paris-Brest salato con crema al Parmigiano reggiano e melagrana
2h 40min
Zeppole di San Giuseppe
1hod. 50min
Torta Babà napoletana
8h