Gazpacho con ciliegine di bufala

Gazpacho con ciliegine di bufala

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
6 porzioni

Składniki

  • di pomodori maturi senza pelle e semi, a pezzi
    500 g
  • limone, preferibilmente biologico il succo
    1
  • di peperoni gialli spellati, metà falde e metà a pezzi (1 cm)
    300 g
  • di cetrioli sbucciati, metà a pezzi e metà a cubetti (1 cm)
    200 g
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    50 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe + q.b.
    1 pizzico
  • di Tabasco (a piacere)
    5 - 10 gocce
  • spicchio di aglio senza anima
    1
  • di cipollotti a rondelle
    100 g
    100 g di porri, a rondelle
  • mozzarelline ciliegine
    16
  • di pane casereccio tostato
    12 fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 330 kcal / 1381 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 28.2 g
Węglowodany 4.8 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...