Urządzenia i Akcesoria
Masło ziołowe z nerkowcami
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 porcji
Składniki
-
1 ząbek czosnku
-
100 g orzechów nerkowca, prażonych, niesolonych
-
10 g mieszanych ziół, świeżych tylko liście (np. koperek, natka pietruszki, mięta)
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 łyżeczka soli1 łyżeczka soli ziołowej
-
1 łyżeczka sherry (opcjonalnie) wytrawnego
-
1 łyżeczka brandy1 łyżeczka koniaku (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
2 g
Kalorie
567 kJ /
135 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
0.4 g
Węglowodany
3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SOSY I DIPY
14 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pesto z zielonego groszku i mięty z ricottą
10 min
Włoskie masło ziołowe
5 min
Masło ziołowe
15 min
Pasta z sera owczego
10 min
Masło z gorgonzolą i pieczonym czosnkiem
1 godz. 10 min
Masło z ziołami
20 min
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10 min
Masło ziołowe
10 min
Dip buraczkowy z serkiem kremowym
10 min
Masło pietruszkowe
10 min
Twarożek z orzechów nerkowca ze świeżymi ziołami
8 godz. 10 min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 min