![Fruity pear mince tarts Fruity pear mince tarts](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4DD0A7FC-B631-4C66-82EF-E381F98B75A4/Derivates/1C6D8E8B-D8BC-46CC-B441-BB1C2B26BC12.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Almond pastry
- 30 g raw sugar, or Rapadura sugar
- 30 g blanched almonds
- 210 g plain flour
- 130 g butter, chilled and cut into pieces
- ½ tsp mixed spice
- 1 pinch sea salt
- 1 egg yolk
- 3 - 4 tsp water or orange juice (approx. ½ orange)
Marzipan shapes
- 250 g raw sugar
- 250 g blanched almonds
- ¼ tsp natural almond extract
- 2 tbsp cornflour, plus extra for dusting
- 1 egg white
Mince filling
- butter, for greasing
- 1 orange, zest only, no white pith
- 750 g pears, peeled, cores removed and cut into quarters
- 250 g caster sugar
- 100 g dried cranberries
- 130 g currants
- 50 g glace ginger, cut into pieces
- 60 g flaked almonds
- 40 g lemon juice (approx. 1 lemon)
- 40 g orange juice, (approx. ½ orange)
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tsp ground cloves
- 1 tsp ground nutmeg
- 1 tsp ground cardamom
- 2 tbsp brandy (opcjonalnie)
- 1 egg, lightly beaten, for brushing
Brandy cream sauce
- 70 g raw sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 200 g full cream milk
- 3 eggs
- 40 g brandy
- icing sugar, for dusting pies
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 2044 kJ / 487 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 22.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 88.6 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry and rosemary chutney
40 min
Speculaas
1 godz.
Fruity pear mince tarts
2h 30min
Sweet shortcrust pastry
1h 50min
Shortcrust pastry
5 min
Lime meringue tartlets
2sa 40 dk
Gluten free fruit mince pies
1h 15 min
Walnut and blue cheese shortbread
1h 20min
Sour cream pastry
25 Min
Hot cross buns
1sa 40 dk
Brandy custard (TM6)
15 min
Quince paste
4h 10min