British spice rub

British spice rub

3.8 13 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
225 g

Składniki

  • orange zest only, no white pith
    ½
  • lemon zest only, no white pith
    1
  • fresh bay leaves or dried bay leaves
    4
  • allspice berries or 1 tsp ground allspice
    4
  • fennel seeds
    2 tbsp
  • sea salt
    150 g
  • cinnamon quill
    1
  • ground cloves
    3 pinches
  • fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
    4 sprigs
  • fresh thyme leaves only
    4 sprigs
  • whole nutmeg finely grated, or ¼ tsp ground nutmeg
    ½

Wartości odżywcze na 225 g

Kalorie 57 kcal / 239 kJ
Białko 2.1 g
Tłuszcz 1.1 g
Węglowodany 4.6 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 57290.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...