![British spice rub British spice rub](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DD1E30E7-2464-4036-945B-4B7B9DD498ED/Derivates/24069849-77CF-4250-B831-ABB853309314.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ orange, zest only, no white pith
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 4 fresh bay leaves or dried bay leaves
- 4 allspice berries or 1 tsp ground allspice
- 2 tbsp fennel seeds
- 150 g sea salt
- 1 cinnamon quill
- 3 pinches ground cloves
- 4 sprigs fresh rosemary (approx. 10 cm each), leaves only
- 4 sprigs fresh thyme, leaves only
- ½ whole nutmeg, finely grated, or ¼ tsp ground nutmeg
- Wartości odżywcze
- na 225 g
- Kalorie
- 239 kJ / 57 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 10.3 g
- Sód
- 57290.4 mg
Alternatywne przepisy
Spicy Cajun rub
5 min
Tomato ketchup
1h 10min
Chai tea powder
10min
Brown sugar spice rub
5 min
Porcini mushroom salt
5 min
Rosemary salt
24h 5min
Chilli and apple jelly
4h 15min
Butter
10min
Citrus salt
35 min
Apple and ginger paste
6h 15min
Cranberry and rosemary chutney
40 min
Whole steamed chicken
1h 20min