Urządzenia i Akcesoria
Pork pies
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions
Składniki
Pastry
-
oil for greasing
-
water250 g
-
lard150 g
-
plain flour600 g
-
salt1 tsp
Filling
-
water500 g
-
eggs3
-
brown onion cut into halves80 g
-
rindless bacon rashers cut into pieces100 g
-
lard20 g
-
pork mince300 g
-
ground nutmeg½ tsp
-
salt½ tsp
-
freshly ground pepper½ tsp
-
dried thyme½ tsp
-
dried sage½ tsp
-
fresh baby spinach leaves (approx. 12 leaves)20 g
-
blue cheese (opcjonalnie) sliced70 g
-
English mustard to serve
-
cornichons to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
703.4 mg
Białko
16.8 g
Kalorie
1884.8 kJ /
448.8 kcal
Tłuszcz
23.3 g
Błonnik
2.4 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Węglowodany
42.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Prawn and saffron risotto
30 min
Pasta in tomato sauce with ham and chorizo
30 min
Hot cross buns
1 godz. 40 min
Custard
10 min
Lasagne bolognese
2 godz. 30 min
Shortcrust pastry
5 min
Beef and mushroom hot pot
2 godz.
Pea and ham soup
2 godz. 20 min
Iced puff pastry
40 min
Meatloaf with mushroom sauce
1 godz. 15 min
Shortbread
1 godz.
Cornish pasties
2 godz.