Pork pies

Pork pies

4.0 11 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
12 portions

Składniki

Pastry
  • oil for greasing
  • water
    250 g
  • lard
    150 g
  • plain flour
    600 g
  • salt
    1 tsp
Filling
  • water
    500 g
  • eggs
    3
  • brown onion cut into halves
    80 g
  • rindless bacon rashers cut into pieces
    100 g
  • lard
    20 g
  • pork mince
    300 g
  • ground nutmeg
    ½ tsp
  • salt
    ½ tsp
  • freshly ground pepper
    ½ tsp
  • dried thyme
    ½ tsp
  • dried sage
    ½ tsp
  • fresh baby spinach leaves (approx. 12 leaves)
    20 g
  • blue cheese (opcjonalnie) sliced
    70 g
  • English mustard to serve
  • cornichons to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 448.8 kcal / 1884.8 kJ
Białko 16.8 g
Tłuszcz 23.3 g
Węglowodany 42.2 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 8.9 g
Sód 703.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...