Pork pies
TM6 TM5 TM31

Pork pies

4.0 (11 ocen)

Składniki

Pastry

  • oil, for greasing
  • 250 g water
  • 150 g lard
  • 600 g plain flour
  • 1 tsp salt

Filling

  • 500 g water
  • 3 eggs
  • 80 g brown onion, cut into halves
  • 100 g rindless bacon rashers, cut into pieces
  • 20 g lard
  • 300 g pork mince
  • ½ tsp ground nutmeg
  • ½ tsp salt
  • ½ tsp freshly ground pepper
  • ½ tsp dried thyme
  • ½ tsp dried sage
  • 20 g fresh baby spinach leaves (approx. 12 leaves)
  • 70 g blue cheese, sliced (opcjonalnie)
  • English mustard, to serve
  • cornichons, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1884.8 kJ / 448.8 kcal
Białko
16.8 g
Węglowodany
42.2 g
Tłuszcz
23.3 g
Tłuszcz nasycony
8.9 g
Błonnik
2.4 g
Sód
703.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy