Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- oil, for greasing
- 250 g water
- 150 g lard
- 600 g plain flour
- 1 tsp salt
Filling
- 500 g water
- 3 eggs
- 80 g brown onion, cut into halves
- 100 g rindless bacon rashers, cut into pieces
- 20 g lard
- 300 g pork mince
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp salt
- ½ tsp freshly ground pepper
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried sage
- 20 g fresh baby spinach leaves (approx. 12 leaves)
- 70 g blue cheese, sliced (opcjonalnie)
- English mustard, to serve
- cornichons, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1884.8 kJ / 448.8 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 703.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Aussie meat pies
2h
Butter chicken
55min
Meatloaf with onion gravy
1h 30min
Iced puff pastry
40 min
Shortcrust pastry
5min
Beef and beer pie
1h 40min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1h 25min
Chicken à la king
40 min
Shortbread
1h
Bacon and cinnamon scrolls with salted maple glaze
1h 5min
Guinness beef pies
2 godz. 15 min
Basic bread
1 godz. 35 min