![Pork pies Pork pies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B7153034-1FFC-4E2A-AFF8-66F6CFDD0E51/Derivates/2450E9D6-6634-4C38-836C-CD4C7918525D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- oil, for greasing
- 250 g water
- 150 g lard
- 600 g plain flour
- 1 tsp salt
Filling
- 500 g water
- 3 eggs
- 80 g brown onion, cut into halves
- 100 g rindless bacon rashers, cut into pieces
- 20 g lard
- 300 g pork mince
- ½ tsp ground nutmeg
- ½ tsp salt
- ½ tsp freshly ground pepper
- ½ tsp dried thyme
- ½ tsp dried sage
- 20 g fresh baby spinach leaves (approx. 12 leaves)
- 70 g blue cheese, sliced (opcjonalnie)
- English mustard, to serve
- cornichons, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1884.8 kJ / 448.8 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 42.2 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 703.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soft butter rolls
1 Std. 50 Min
Butter chicken
55 min
Aussie meat pies
2 godz.
Potato cakes
45 min
Quiche Lorraine
45 min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1h 25min
Steak and kidney pudding
3 godz. 45 min
Guinness beef pies
2 Std. 15 Min
Cream of tomato soup
25min
Cream of mushroom soup
20min
Shortbread
1 godz.
Cornish pasties
2 godz.