Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 100 g caster sugar
- 3 egg whites
Passionfruit curd
- 80 g fresh passionfruit pulp
- 40 g orange juice (approx. 1 orange)
- 50 g caster sugar
- 80 g unsalted butter, softened
- 3 eggs
Assembly
- 200 g pouring (whipping) cream
- 2 oranges, segmented
- 10 sprigs fresh mint, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1432.8 kJ / 341.2 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 84.2 mg
Alternatywne przepisy
Almond shortbread biscuits
2 Std. 10 Min
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Lemon meringue pie
3h
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26h 35min
Sticky toffee puddings
1h
Gingerbread pavlova stack
5h 30min
Rhubarb and strawberry fool
2 godz. 15 min
Pimm's sabayon with strawberries
20 min
Shortbread
1h
Frozen mojito cheesecake
24hod. 25min
Classic lemon tart
3h 10min
Meringues
5h