![Orange and passionfruit Eton mess Orange and passionfruit Eton mess](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/74A2596E-AE35-4C3A-A110-B257EC2720B2/Derivates/BF3A71DA-F094-49C8-95F6-AA814CB3A28E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meringue
- 100 g caster sugar
- 3 egg whites
Passionfruit curd
- 80 g fresh passionfruit pulp
- 40 g orange juice (approx. 1 orange)
- 50 g caster sugar
- 80 g unsalted butter, softened
- 3 eggs
Assembly
- 200 g pouring (whipping) cream
- 2 oranges, segmented
- 10 sprigs fresh mint, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1432.8 kJ / 341.2 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.2 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 84.2 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Meringues
5u.
Hazelnut quince friands
2 godz. 25 min
Lime meringue tartlets
2h 40min
Poached salmon and beetroot blinis
45min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Profiteroles
2 Std.
Raspberry soufflés
1klst 35 min
Raspberry mini clafoutis
30min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7h 10 min
Lamb Moussaka
1h 30min
Macaroons
40min