Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g raw sugar
- 3 - 5 cm piece fresh ginger, peeled or 1-2 tsp ground ginger
- 130 g unsalted butter, softened
- 2 tbsp golden syrup
- 2 eggs
- 170 g full cream milk
- 170 g self-raising flour
- 100 g raisins (optional)
- 1500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 889.2 kJ / 211.7 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 26.3 g
- Tłuszcz
- 10.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 127.1 mg
Alternatywne przepisy
Quick puff pastry
1h 20min
Iced puff pastry
40min
Sweet shortcrust pastry
1 Std. 50 Min
Apple and sage stuffing
10min
Star anise and cinnamon syrup
45min
Custard
10min
Apple cake
1h
Steamed ginger pudding
3h 5min
Steamed chocolate and prune puddings
1h 30min
Quick fruit sponge
35min
Apple sponge pudding
1h 20min
Lemon or lime butter
15min