Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 5 - 6 Beurre Bosc pears (approx. 700 g - see Tips), just ripe, unpeeled, quartered and cored
- 40 g lemon juice
- 100 g water
- 500 g white sugar
- Wartości odżywcze
- na 800 g
- Kalorie
- 10224.4 kJ / 2443.7 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 624 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 23.8 g
- Sód
- 19.8 mg
Alternatywne przepisy
Sour cream pastry
25 Min
Hazelnut Truffles
1 godz. 30 min
Apple Peel and Spice Mix
50 Min
Pumpkin seed mix
40 min
Turkey roulade with peaches and apricots
2h 10min
Raspberry mini clafoutis
30 min
Apple shortcake
1 Std. 50 Min
Steamed orange puddings
1h 25min
Pear Paste
10 Std.
Flaky filo fingers
1 godz. 30 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min
Stewed apples with walnut crumble topping
25 Min