Wersje kompatybilne
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poached pears
- 80 - 120 g raw sugar, to taste
- 250 g water
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 cinnamon quills
- 12 whole cloves
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g dry red wine (1 bottle)
- 4 Beurre Bosc pears, peeled
Mulled wine gel
- 80 g pure maple syrup
- 10 g agar agar
- ¼ sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Cheesecake
- 40 g unsalted butter, softened
- 100 g gingernut biscuits (approx. ½ packet)
- 250 g cream cheese
- 150 g pouring (whipping) cream
- 40 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean paste
- pecan nuts, chopped, to serve
- micro herbs, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3532.4 kJ / 841.1 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.7 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 473.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orange and passionfruit Eton mess
2 Std. 50 Min
Lemon and raspberry trifle with blueberry sorbet
26 Std. 35 Min
Choron sauce (Tomato béarnaise)
20 min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM6)
3 godz. 35 min
Persian honeycomb bark
1h 30min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2h 10min
Watermelon granita
6 Std. 15 Min
Béchamel sauce (TM6 )
15min
Brandy custard (TM6)
15min
Nougat glacé with raspberry coulis
24 godz. 25 min
Béchamel sauce (TM6 - 1100 g)
15min
Orange and almond cake
2h 20min