![Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4d3826ed-fc45-449d-a319-6c49002f5c93/Derivates/139ea443-d7a9-42d0-a47e-6fa8a012deb5.jpg)
Wersje kompatybilne
Spiced poached pears with vanilla cheesecake and gingernut crumb
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Poached pears
- 80 - 120 g raw sugar, to taste
- 250 g water
- 20 g freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)
- 2 cinnamon quills
- 12 whole cloves
- ¼ tsp ground nutmeg
- 750 g dry red wine (1 bottle)
- 4 Beurre Bosc pears, peeled
Mulled wine gel
- 80 g pure maple syrup
- 10 g agar agar
- ¼ sea salt
- ⅛ tsp ground black pepper
Cheesecake
- 40 g unsalted butter, softened
- 100 g gingernut biscuits (approx. ½ packet)
- 250 g cream cheese
- 150 g pouring (whipping) cream
- 40 g pure maple syrup
- 1 tsp vanilla bean paste
- pecan nuts, chopped, to serve
- micro herbs, to decorate
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3532.4 kJ / 841.1 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 70.5 g
- Tłuszcz
- 49.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 29.7 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 473.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sous vide chicken liver pâté (TM6)
2h 20min
Honey poached pears with chocolate sauce and nut crumble
2 godz. 10 min
Gin-cured ocean trout salad
30h 20min
Romesco dip
10 Min
Steamed rice balls with spicy lime dipping sauce
1hod. 10min
Basil sorbet (palate cleanser)
10 Min
Macaroons
40min
Figs with spiced custard and nougat cream
40min
Tetsuya Wakuda's Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (TM6)
30min
Pears in red wine
3 godz. 20 min
Classic zabaglione
15 Min
Saffron and cardamom poached pears
40min