Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot and salmon topping
- 1000 g water
- 100 g raw beetroot, peeled and cut into small cubes (5 mm)
- 350 g fresh boneless, skinless salmon fillets
- 1 lemon, juice and zest only, no white pith
- 100 g watercress
- 1 tbsp Greek yoghurt
- 1 tbsp cream cheese
- 3 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp fresh ground black pepper
Blinis
- 2 tsp unsalted butter
- 150 g buckwheat flour
- 50 g wholemeal self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 225 g full cream milk
- 1 egg
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- olive oil spray, for frying
- sprig fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- fresh ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 358.6 kJ / 85.4 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 136.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce
15 Min
Chocolate mousse
3 Std. 20 Min
Peppercorn sauce
20min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Lemon and caper aioli
15 Min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24sa 35 dk
Prune and orange stuffing
10 Min
White bean purée and anchovy on crostini
45 Min
Caesar salad dressing
10 Min
Basil pesto
10 Min
Baked honey cheesecake
4 Std. 20 Min
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min