Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beetroot and salmon topping
- 1000 g water
- 100 g raw beetroot, peeled and cut into small cubes (5 mm)
- 350 g fresh boneless, skinless salmon fillets
- 1 lemon, juice and zest only, no white pith
- 100 g watercress
- 1 tbsp Greek yoghurt
- 1 tbsp cream cheese
- 3 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- ¼ tsp salt
- ¼ tsp fresh ground black pepper
Blinis
- 2 tsp unsalted butter
- 150 g buckwheat flour
- 50 g wholemeal self-raising flour
- 1 tsp baking powder
- 225 g full cream milk
- 1 egg
- ½ tsp sea salt, plus extra to season
- olive oil spray, for frying
- sprig fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
- fresh ground black pepper, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 358.6 kJ / 85.4 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 136.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Brandy cream
15 Min
Brandy butter
10 Min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Mango cheesecake
6h 35min
Classic zabaglione
15 Min
Cheese soufflés
30min
Hazelnut quince friands
2 Std. 25 Min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2 Std. 30 Min
Sweet potato blini with cumin & sesame crème fraîche
1 Std.
Apple, rhubarb and goji berry crumble with vanilla cashew cream
50min
Nougat glacé with raspberry coulis
24h 25min