Urządzenia i Akcesoria
Soja-Bolognese
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Möhren in Stücken400 g
-
Olivenöl20 g
-
stückige Tomaten (à 400 g)2 Dosen
-
Sojahack (125 g), fein, nicht eingeweicht1 Pck.
-
Wasser100 g
-
Tomatenmark90 g
-
Salz1 TL
-
Paprika rosenscharf½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Zucker1 TL
-
Majoran1 TL
-
Basilikum, getrocknet1 ½ TL
-
Zimt2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
20 g
Kalorie
1053 kJ /
251 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
11.4 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chili sin Carne
1 godz.
Bohnen-Burger (vegan)
1 godz. 20 min
Erdäpfelgulasch (vegan)
1 godz. 10 min
Paprika mit Tofu-Reis-Füllung und Tomatensauce
1 godz. 45 min
Vegane Bolognese
50 min
Sauce Bologneser Art mit Sojabröseln
25 min
Chili con Soja
45 min
Veganes Wiener Saftgulasch
1 godz.
Vegane Linsen-Lasagne
3 godz.
Linsen mit Tiroler Knödeln (vegan)
1 godz. 15 min
Tofu-Bolognese
40 min
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1 godz. 25 min