![Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa Brokkolibratlinge mit Radieschensalsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/195D6EFA-1653-4032-B92C-5C9B9838EDB7/Derivates/2280DBCA-B7F1-40AF-9362-24CE859C6817.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Radieschensalsa
- 1 Bund Radieschen, geputzt (ca. 160 g)
- 1 rote Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
- 10 g Senf
- 25 g Weißweinessig
- 35 g Olivenöl
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 15 g Kapern, eingelegt, abgetropft
Brokkolibratlinge
- 460 g Wasser
- 500 g Brokkoli, in Röschen
- 70 g Mandeln
- 30 g Sojamehl, vollfett, als Ei-Ersatz (z.B. von Hensel)
- 20 g Paniermehl, vegan
- 30 g Haferflocken, zart
- 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Öl zum Braten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 9.2 g
Alternatywne przepisy
Grünkern-Frikadellen
50 Min
Bohnen-Burger (vegan)
1 godz. 20 min
Vegetarische Mangoldrouladen
1h 30min
Sellerie-Schnitzel mit Sesam-Panade und Kartoffelpüree
1 godz.
Vegane Käferbohnen-Burger
1 godz. 45 min
Blumenkohl-Käse-Pizzen
1 godz.
Erdäpfelsackerl mit Mangold und Pilzen (vegan)
1h 30min
Kürbis-Grünkern-Frikadellen
1h 40min
Kichererbsen-Tomaten-Puffer
30min
Bohnenlaibchen mit Paprikaragout (vegan)
50 Min
Linsenbraten
1 godz. 50 min
Kichererbsenbällchen mit Süßkartoffelpüree (vegan)
45 min