
Urządzenia i Akcesoria
Süßkartoffel-Spinat-Curry mit Blumenkohlreis
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Blumenkohl in Röschen (3 cm)450 g
-
Olivenöl20 g
-
Zwiebeln (120-150 g), halbiert2
-
Knoblauchzehen nach Geschmack2 - 3
-
rote Chilischote, frisch halbiert, nach Wunsch entkernt1
-
Kreuzkümmelsamen2 TL
-
Curry3 TL
-
Süßkartoffeln in Würfeln (3 cm)600 g
-
Tomatenmark60 g
-
Wasser500 g
-
Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Blattspinat, frisch200 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
289 kcal /
1212 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
7 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Lieblingscurrys!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy