Süßkartoffel-Spinat-Curry mit Blumenkohlreis

Süßkartoffel-Spinat-Curry mit Blumenkohlreis

3.7 2.5K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Blumenkohl in Röschen (3 cm)
    450 g
  • Olivenöl
    20 g
  • Zwiebeln (120-150 g), halbiert
    2
  • Knoblauchzehen nach Geschmack
    2 - 3
  • rote Chilischote, frisch halbiert, nach Wunsch entkernt
    1
    ¼ TL Chili, gemahlen
  • Kreuzkümmelsamen
    2 TL
  • Curry
    3 TL
  • Süßkartoffeln in Würfeln (3 cm)
    600 g
  • Tomatenmark
    60 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Blattspinat, frisch
    200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 8 g
Kalorie 1212 kJ / 289 kcal
Tłuszcz 7 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 44 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...