Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de relleno
- 750 g de leche
- 4 - 6 tiras de piel de naranja
- 4 - 6 tiras de piel de limón
- 1 palo de canela
- 3 huevos
- 50 g de maicena
- 150 g de azúcar
Masa
- 330 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 50 g de almendra molida
- 1 huevo
- 150 g de azúcar glas
- 180 g de mantequilla congelada en trozos pequeños (y un poco más para untar el molde)
Montaje y horneado
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1762 kJ / 422 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 66.1 mg
Alternatywne przepisy
Croquetas de mejillones
9h 10min
Croquetas de carabineros
10h
Florentinos
1h 15min
Fardelejos (La Rioja)
30 min
Tarta Saint-Honoré
3 godz.
Croquetas de bacalao con queso manchego
12h 40min
Bollos de mantequilla de Bilbao
5h
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 Std. 10 Min
Judías pintas con chipirones en su tinta
40 min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50 min
Quesada pasiega
45 min