Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema de relleno
- 750 g de leche
- 4 - 6 tiras de piel de naranja
- 4 - 6 tiras de piel de limón
- 1 palo de canela
- 3 huevos
- 50 g de maicena
- 150 g de azúcar
Masa
- 330 g de harina de repostería (y un poco más para espolvorear)
- 50 g de almendra molida
- 1 huevo
- 150 g de azúcar glas
- 180 g de mantequilla congelada en trozos pequeños (y un poco más para untar el molde)
Montaje y horneado
- 1 huevo batido
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1762 kJ / 422 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 66.1 mg
Alternatywne przepisy
Bollos de mantequilla de Bilbao
5 Std.
Pastas de avellanas
1u. 45min
Galletas Springerle
10h
Carolinas
50 min.
Carbayones
1 Std. 25 Min
Cañas de nata
30 Min
Cake de arándanos
1 godz. 30 min
Trenza glaseada de crema y frutos secos
4 godz. 10 min
Pastas de té rellenas de mermelada
50 min.
Bizcocho cuatro cuartos
1 Std. 40 Min
Quesada pasiega
45 min
Pastas de té rizadas
40 Min