Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capas de bizcocho
- 400 g de azúcar
- 400 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para engrasar el molde)
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 6 huevos
- 400 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de colorante alimentario rosa
- 1 cucharadita de colorante alimentario verde
Relleno y cobertura
- 400 g de azúcar
- 300 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de leche
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje
- 50 g de bolitas multicolores
- 40 caramelos de palo (p. ej. Chupa Chups®)
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 3279 kJ / 784 kcal
- Białko
- 6.96 g
- Węglowodany
- 87.75 g
- Tłuszcz
- 45.07 g
- Błonnik
- 1.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta Papá Noel
4 Std.
Tarta mousse petit regaliz
2h 30 min
Cupcakes tricolores
2 Std.
Cupcakes de coco y frambuesa
2 godz. 15 min
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3h 30min
Fondant (pasta de azúcar)
5 Min
Tarta fondant
5h 30min
Tarta de cumpleaños de chocolate, vainilla y queso
6h
Frosting de chocolate y mantequilla
10 Min
Tarta de piña y coco con frosting de rosas
5h
Chocolate dripping cake (Tarta de goteo)
5h
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2h 45min