Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Capas de bizcocho
- 400 g de azúcar
- 400 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y algo más para engrasar el molde)
- ½ cucharadita de sal
- 1 cucharada de vainilla líquida
- 6 huevos
- 400 g de harina de repostería
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 cucharadita de colorante alimentario rosa
- 1 cucharadita de colorante alimentario verde
Relleno y cobertura
- 400 g de azúcar
- 300 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 100 g de leche
- 1 cucharadita de vainilla líquida
Montaje
- 50 g de bolitas multicolores
- 40 caramelos de palo (p. ej. Chupa Chups®)
- Wartości odżywcze
- na 1 raciones
- Kalorie
- 3279 kJ / 784 kcal
- Białko
- 6.96 g
- Węglowodany
- 87.75 g
- Tłuszcz
- 45.07 g
- Błonnik
- 1.12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fondant (pasta de azúcar)
5 min
Bizcocho veteado
2j
Bizcocho cebra
1h 10 min
Tarta fondant
5h 30min
Cupcakes tricolores
2j
Tarta monstruo de las galletas
2h 45 min
Tarta rosquilla gigante (doughnut)
3h 30min
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1j 30 menit
Pastel arcoiris
2j
Frosting de chocolate y mantequilla
10 min
Cupcakes de vainilla
1j
Rainbow cake (tarta arcoíris)
2h 45 min