Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue de chocolate
- 120 g de azúcar
- 100 g de azúcar glas
- 15 g de cacao puro en polvo
- 4 claras de huevo
- 4 gotas de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
Mousse con ganache de crema inglesa
- 2 hojas de gelatina
- 200 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 250 g de leche entera
- 4 yemas de huevo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 250 g de nata (35% de grasa)
Montaje
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 6.67 g
- Węglowodany
- 43.28 g
- Tłuszcz
- 23.05 g
- Błonnik
- 3.04 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate con merengue
3h 35min
Bombones de toffee
3 Std. 15 Min
Pie de chocolate y merengue
10h
Berlinesas rellenas de chocolate a la canela
1 godz. 30 min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Cremosos de tres chocolates y arena de cacao
4 Std. 20 Min
Bavaroises de chocolate con menta
2h 15min
Chocolate fudge cake
5 Std. 45 Min
Tarta de trufa y nata
10h 15min
Piononos de chocolate y fresa
30 Min
Tarta de limón y chocolate
2h
Pastel de chocolate y queso con pistachos
9 Std. 30 Min