Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue de chocolate
- 120 g de azúcar
- 100 g de azúcar glas
- 15 g de cacao puro en polvo
- 4 claras de huevo
- 4 gotas de zumo de limón
- 1 pellizco de sal
Mousse con ganache de crema inglesa
- 2 hojas de gelatina
- 200 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- 250 g de leche entera
- 4 yemas de huevo
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 250 g de nata (35% de grasa)
Montaje
- azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1702 kJ / 407 kcal
- Białko
- 6.67 g
- Węglowodany
- 43.28 g
- Tłuszcz
- 23.05 g
- Błonnik
- 3.04 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 godz. 50 min
Glaseado de chocolate (ganache)
20 Min
Falso cheesecake con streusel de chocolate
3 godz. 15 min
Tarta versátil para celebrar
4 Std.
Bomba de chocolate
4 Std.
Cheesecake de chocolate con merengue
3h 35min
Chocolate fudge cake
5h 45min
Tarta de fondant, crema de mantequilla y frutos rojos
17 Std.
Pie de chocolate y merengue
10 godz.
Tarta de chocolate y fresas
2 godz. 15 min
Tarta de chocolate con dos texturas
1h 40 min
Tarta a los tres chocolates con crujiente de almendra
5h 30min