Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 2 huevos
- 200 g de harina de repostería
- ½ cucharadita de levadura química en polvo
- 100 g de mantequilla fría en trozos pequeños (y algo más para engrasar el molde)
- 80 g de azúcar
Relleno
- 300 g de leche condensada
- 2 huevos
- 100 g de zumo de limón
- 15 g de harina de repostería
Cobertura de chocolate
- 100 g de nata (35% de grasa)
- 100 g de chocolate negro (70% de cacao) en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1717 kJ / 411 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 44.5 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.9 g
- Błonnik
- 2.2 g
- Sód
- 76.5 mg
Alternatywne przepisy
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4h 50min
Bizcocho veteado de manzana
1小时
Bizcocho cebra
1 Std. 10 Min
Cheesecake de chocolate con merengue
3 godz. 35 min
Tarta de cappuccino
2 Std.
Tarta de chocolate con dos texturas
1hod. 40min
Pastelitos de naranja y chocolate
1 Std. 45 Min
Bizcocho de zanahoria y chocolate
1 Std. 50 Min
Magdalenas de chocolate (sin huevo)
1 Std. 10 Min
Boston cream pie
3hod.
Bizcocho de chocolate y nueces
1hod. 40min
Bizcocho de yogur con chocolate con leche
50min