Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 250 g de harina de repostería (y algo más para espolvorear)
- 180 g de mantequilla (y algo más para untar)
- 25 g de leche
- 1 yema de huevo
- 1 cucharadita de azúcar
- 1 pellizco de sal
Relleno
- 750 g de leche
- 180 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de azúcar
- 8 yemas de huevo
- 75 g de maicena
- 2 cucharadas de vainilla líquida
Merengue
- 5 claras de huevo
- 220 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 1 - 2 cucharadas de azúcar glas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2074 kJ / 496 kcal
- Białko
- 9.37 g
- Węglowodany
- 58.44 g
- Tłuszcz
- 24.99 g
- Błonnik
- 0.95 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de vainilla con pera al azafrán
2j 30 menit
Flan de dulce de leche
6h 10min
Cortadillos de cidra
1j
Triffle de cantuccini y cerezas
1h 55min
Tarta de primavera
10h
Savarin rápido al ron
1j 30 menit
Pudin diplomático
1 Std. 40 Min
Tarta de mandarinas
2h 45 min
Cheesecake de natillas y merengue
1j 30 menit
Tarta de naranja
5h
Bizcochos borrachos
1 godz. 5 min
Flan de nata y vainilla
5 Std. 50 Min