Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- mantequilla (Lurpak®) para engrasar el molde
- 30 g de azúcar
- 1 huevo
- 120 g de mantequilla (Lurpak®)
- 250 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
Crema
- 5 yema de huevo
-
1000
g de queso ricota
lub 1000 g de queso quark - 600 g de leche
- 250 g de azúcar
- 120 g de aceite de girasol
- 2 sobres de preparado en polvo para natillas
- 5 claras de huevo
- 100 g de azúcar glas
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake con praliné de almendras
4h
Tarta de queso al limón con cobertura de mermelada
5h 15min
Tiramisú
5h 20min
Pasteles de chocolate y vainilla
11h
Mini cheesecake de plátano
2h 20min
Falso cheesecake con streusel de chocolate
3h 15 min
Savarin rápido al ron
1h 30min
Cheesecake de chocolate con merengue
3 godz. 35 min
Tarta cuajada de caramelo
2h 10min
Tarta de queso suiza
4 Std. 10 Min
Cheesecake con fresas
3 godz. 35 min
Flan de nata y vainilla
5 godz. 50 min