Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- mantequilla (Lurpak®) para engrasar el molde
- 30 g de azúcar
- 1 huevo
- 120 g de mantequilla (Lurpak®)
- 250 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de levadura química en polvo
Crema
- 5 yema de huevo
-
1000
g de queso ricota
lub 1000 g de queso quark - 600 g de leche
- 250 g de azúcar
- 120 g de aceite de girasol
- 2 sobres de preparado en polvo para natillas
- 5 claras de huevo
- 100 g de azúcar glas
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1115 kJ / 266 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 25.5 g
- Tłuszcz
- 14.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Cheesecake de chocolate con merengue
3h 35 min
Tarta cuajada de caramelo
2 Std. 10 Min
Cheesecake con salsa de caramelo
4h 20 phút
Bomba de chocolate
4 Std.
Mini cheesecake de plátano
2 Std. 20 Min
Cheesecake con praliné de almendras
4 Std.
Flan de París con merengue
10 Std.
Postre cuatro capas
4j 10 menit
Tarta de queso con dulce de membrillo y manzana
3u. 45min
Pastel de queso y crema pastelera a la canela
3j 20 menit
Tarta de queso suiza
4j 10 menit
Flan de nata y vainilla
5 Std. 50 Min