
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia keksówki
- 200 g migdałów, blanszowanych
- 65 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 4 jajka
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
- 1 szczypta soli
- 1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1
łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
lub 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 120 g mąki gryczanej
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 264.2 kcal / 1105.5 kJ
- Białko
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Węglowodany
- 16.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Sód
- 70.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 godz. 5 min
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Ciasto migdałowe z jabłkami
1 godz. 55 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min
Ciastka ryżowe z pistacjami i białą czekoladą
1 godz. 50 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 godz. 50 min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.