Urządzenia i Akcesoria
Keks migdałowo - gryczany
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 kawałków
Składniki
-
150 g masła miękkiego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia keksówki
-
200 g migdałów, blanszowanych
-
65 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
4 jajka
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta imbiru, suszonego, mielonego
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
120 g mąki gryczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
70.1 mg
Białko
6.8 g
Kalorie
1105.5 kJ /
264.2 kcal
Tłuszcz
20.6 g
Błonnik
2.7 g
Tłuszcz nasycony
7.6 g
Węglowodany
16.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto serowo-migdałowe w stylu retro
1h 10min
Bezglutenowy spód do tarty
35min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6h 55min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1h 20min
Magdalenki (bez glutenu)
1h
Sernik z tofu (tofurnik)
4h 40min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8h 30min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba I
10min
Mazurek bezglutenowy
2h 15min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1h 10min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2h