
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 180 g mąki pszennej
- 85 g masła migdałowego, jasnego
- 30 g cukru pudru
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Masa z tofu
- 80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
- 5 g agaru
- 50 g wody
- 400 g miękkiego tofu pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 65 g masła migdałowego, jasnego
-
150 - 180
g syropu z agawy
lub 150 - 180 g miodu - 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 384.9 kcal / 1610.4 kJ
- Białko
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 73.6 mg