Sernik z tofu (tofurnik)
TM6 TM5

Sernik z tofu (tofurnik)

3.2 (21 ocen)

Składniki

Spód

  • 180 g mąki pszennej
  • 85 g masła migdałowego, jasnego
  • 30 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 szczypta soli

Masa z tofu

  • 80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych, np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
  • 5 g agaru
  • 50 g wody
  • 400 g miękkiego tofu, pokrojonego na kawałki
  • 4 jajka
  • 65 g masła migdałowego, jasnego
  • 150 - 180 g syropu z agawy
    lub 150 - 180 g miodu
  • 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1610.4 kJ / 384.9 kcal
Białko
14.2 g
Węglowodany
49.1 g
Tłuszcz
15.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
3.2 g
Sód
73.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy