Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 180 g mąki pszennej
- 85 g masła migdałowego, jasnego
- 30 g cukru pudru
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Masa z tofu
- 80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych, np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
- 5 g agaru
- 50 g wody
- 400 g miękkiego tofu, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 65 g masła migdałowego, jasnego
-
150 - 180
g syropu z agawy
lub 150 - 180 g miodu - 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1610.4 kJ / 384.9 kcal
- Białko
- 14.2 g
- Węglowodany
- 49.1 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 73.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3h 30min
Wegański ser
6sa 40 dk
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50min
Brazylijskie trufle z mango
3 Std. 45 Min
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4h 15min
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Bagietka bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1h 20min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 Std. 10 Min