Urządzenia i Akcesoria
Sernik z tofu (tofurnik)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
8 porcji
Składniki
Spód
-
180 g mąki pszennej
-
85 g masła migdałowego, jasnego
-
30 g cukru pudru
-
1 jajko
-
1 szczypta soli
Masa z tofu
-
80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
-
5 g agaru
-
50 g wody
-
400 g miękkiego tofu pokrojonego na kawałki
-
4 jajka
-
65 g masła migdałowego, jasnego
-
150 - 180 g miodu150 - 180 g syropu z agawy
-
1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
73.6 mg
Białko
14.2 g
Kalorie
1610.4 kJ /
384.9 kcal
Tłuszcz
15.7 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
49.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kotlety sojowe
40 Min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 Std. 30 Min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 Std.
Pączki wegańskie z batatem
2 Std. 40 Min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 Std. 30 Min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4 Std.
Wegański ser
6 Std. 40 Min
Tofurnik z mango i limonką
3 Std. 40 Min
Wegański szarpaniec
7 Std. 10 Min
Wytrawne gofry gryczane z warzywami
1 Std. 40 Min
Keks migdałowo - gryczany
1 Std.
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 Std. 10 Min