
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 180 g mąki pszennej
- 85 g masła migdałowego, jasnego
- 30 g cukru pudru
- 1 jajko
- 1 szczypta soli
Masa z tofu
- 80 - 100 g dżemu z czerwonych owoców jagodowych, np. z owoców leśnych, malinowego, jagodowego, porzeczkowego
- 5 g agaru
- 50 g wody
- 400 g miękkiego tofu, pokrojonego na kawałki
- 4 jajka
- 65 g masła migdałowego, jasnego
- 150 - 180 g syropu z agawy
- 1 łyżeczka ekstraktu migdałowego, naturalnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1603 kJ / 382.9 kcal
- Białko
- 15.9 g
- Węglowodany
- 44.8 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet warzywny z soczewicą
2h 30min
Brownie z czerwonej fasoli
1 godz.
Wegański majonez
15 dk
Wegański pudding bananowy z masłem orzechowym
1hod. 15min
Wegańskie naleśniki
50 Min
Tofurnik z mango i limonką
3h 40min
Wegańskie ciasto kokosowe
50 Min
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1hod. 20min
Śmietanka z orzechów nerkowca
6h
Seitan z sosem pomarańczowym
2hod.
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min